Smittevern i kommunen
Kvalitetsseminaret om smittevern er laget for allmennleger, samfunnsmedisinere og kommuner eller bydeler. Det handler om organisering av smittevern og hvordan smittevern praktisk kan planlegges og evalueres på fastlegekontoret. I tillegg gis en innføring i hovedprinsipper for vaksinasjon og antibiotikaresistens.
Målet med dette kvalitetsseminaret er å styrke din generelle kunnskap om smittevernarbeid, og gi deg en helhetlig oversikt over smittevernsfeltet på nasjonalt, kommunalt og lokalt nivå, spesielt med fokus på relevante aspekter for allmennleger. Vi ønsker også å gi noen praktiske tips som vi vet kan være til nytte for mange allmennleger. I dette seminaret vil du først gjennomføre en e-læringsmodul, så et dagsseminar med kommunen/bydelen hvor du arbeider. Deretter vil du delta på et gruppemøte på egen arbeidsplass for å følge opp og evaluere endring.
Du skal lære om organisering av smittevernarbeid og kjenne til hva en smittevernplan er. Det vil vises til smittevernveilederen og du skal oppnå god kunnskap om praktisk smittevernarbeid på fastlegekontor og legevakt. I tillegg vil du gå gjennom:
- MSIS
- Organisering av vaksinering
- SYSVAK
- Tuberkulose
- MRSA, ESBL/VRE
- Trygderettigheter og arbeidsmiljøloven opp imot smittevern
Kurset er laget i samarbeid mellom SKIL, Folkehelseinstituttet (FHI), Antibiotikasenteret i primærmedisin (ASP) og dedikerte smittevernoverleger og kommuneoverleger; Cato Rolland Innerdal, Marit Teigen Hauge, Liz Ertzeid Ødeskaug og Einar Sagberg.
Pris
Grunnpris 5 900,- + pr. deltaker, se prismatrise nede på sidenKursgodkjenning
15 t klinisk emnekurs i allmennmedisinRefusjonsgodkjent
JaGjennomføring
1 e-læringsmodul + 1 seminar + 1 møteVarighet
15 tAnbefalt antall deltakere
10+Oppstart
Inviteres av kommunen-
Hvordan gjennomføres SKIL kvalitetsseminar?
SKIL kvalitetsseminar for kommunene består av en dagssamling hvor allmennleger, medarbeidere, kommunale ledere og andre samarbeidspartnere i kommunen kan delta. For enkelte seminarer inngår også andre elementer, som for eksempel spørreundersøkelser eller e-læring i forkant SKIL kvalitetsseminar har som mål å skape dialog rundt kvalitetsarbeidet. Kommunen er arrangør, og SKIL bidrar med faglig innhold.
Gjennom seminaret gjennomføres kartlegging, identifisering av forbedringsområder og forslag til løsninger. Seminarene er rettet mot ulike deler av kommunal helsetjeneste, og tar opp ulike tema. En kommuneoverlege eller annen representant for kommunen leder kvalitetsseminaret med støtte fra SKILs systemer.
-
Hva koster SKIL kvalitetsseminar?
Grunnpris: kr 5 900,- (ekskl. mva.) + deltakeravgift (fritatt mva.)
Opptil 30 deltakere:
kr 700,- per deltaker31 – 60 deltakere:
kr 650,- per deltaker61 – 80 deltakere:
kr 600,- per deltaker81 – 100 deltakere:
kr 550,- per deltakerDersom du ønsker å vite mer om SKIL kvalitetsseminar, kontakt oss på e-post: kontakt@skilnet.no
-
Hva er aktuelle læringsmål for dette seminaret?
FKM LM-42
Kunne anvende forbedringskunnskap til å forbedre klinisk praksis, pasientforløp og/eller administrative arbeidsprosesser på egen arbeidsplass.SAM 036
Ha god kunnskap om lovgrunnlaget og andre styrende dokumenter for smittevernarbeidet.SAM 037
Ha god kunnskap om kommunelegens særlige ansvar for smittevernarbeidet i kommunen.SAM 038
Beherske ledelse og organisering av smittevernarbeid.ALM 006
Selvstendig kunne ivareta pasientens behov for forebyggende helsetjenester i et klinisk og samfunnsmessig perspektiv.ALM 009
Selvstendig kunne innarbeide forebygging, helsefremmende tiltak og helseovervåkning i klinisk praksis.ALM 041
Kjenne til og selvstendig kunne bruke relevante allmennmedisinske kunnskapskilder, retningslinjer og beslutningsstøtteverktøy.ALM 065
Selvstendig kunne ta rollen som den medisinske eksperten i primærhelsetjenesten.