Kvalitetsforbedring i kommunen
«Kvalitetsarbeid i kommunen» er et SKIL-seminar som samler fastleger og medarbeidere, kommuneoverleger og kommuneledelse til en dag med søkelys på samarbeid rundt kvalitetsarbeidet i kommunen. Målet er økt dialog og samarbeid rundt forbedringsområder i kommunen.
Kvalitetsseminaret er tidligere pilotert med svært gode tilbakemeldinger fra både deltakende fastleger og kommuneoverleger.
Kvalitetsforbedring i kommunen organiseres av kommunen ved hjelp av SKIL kommunedashboard. Opplæring blir gitt av SKIL i forkant. Fastleger mottar praksiskompensasjon gjennom en midlertidig refusjonsordning fra Legeforeningens Kvalitetsfond.
Dagen starter med diskusjon rundt kvalitetsarbeidet hittil og mål for dagen. Deretter går man i grupper hvor fastleger og medarbeidere kartlegger egen praksis på viktige organisatoriske områder, mens kommuneoverleger og kommunal ledelse ser på kommunens kvalitetsindikatorer og kartlegger organisering av kvalitetsarbeidet i kommunen. Til slutt samles deltakerne og planlegger hvordan det kan jobbes med kvalitetsarbeidet videre, og i hvilke fora arbeidet skal følges opp.
Dersom minst 10 leger deltar vil kommunen motta en aggregert tilbakemelding fra deltakerne i en rapport som gir nyttig innsikt og innspill til kvalitetsarbeidet i kommunen.
Ønsker du mer informasjon om hvordan du arrangerer et seminar? Fyll ut vårt kontaktskjema her, eller ta kontakt med oss på kontakt@skilnet.no for å avtale et uforpliktende møte.
Pris
Grunnpris 5 900,- + pr. deltaker, se prismatrise nede på sidenKursgodkjenning
7 t valgfritt kurs i allmennmedisin og 7 t valgfritt kurs i samfunnsmedisinRefusjonsgodkjent
JaGjennomføring
7 tVarighet
7 tAnbefalt antall deltakere
10+Oppstart
Inviteres av kommunen-
Hvordan gjennomføres SKIL kvalitetsseminar?
SKIL kvalitetsseminar for kommunene består av en dagssamling hvor allmennleger, medarbeidere, kommunale ledere og andre samarbeidspartnere i kommunen kan delta. For enkelte seminarer inngår også andre elementer, som for eksempel spørreundersøkelser eller e-læring i forkant SKIL kvalitetsseminar har som mål å skape dialog rundt kvalitetsarbeidet. Kommunen er arrangør, og SKIL bidrar med faglig innhold.
Gjennom seminaret gjennomføres kartlegging, identifisering av forbedringsområder og forslag til løsninger. Seminarene er rettet mot ulike deler av kommunal helsetjeneste, og tar opp ulike tema. En kommuneoverlege eller annen representant for kommunen leder kvalitetsseminaret med støtte fra SKILs systemer.
-
Hva koster SKIL kvalitetsseminar?
Grunnpris: kr 5 900,- (ekskl. mva.) + deltakeravgift (fritatt mva.)
Opptil 30 deltakere:
kr 700,- per deltaker31–60 deltakere:
kr 650,- per deltaker61–80 deltakere:
kr 600,- per deltaker81–100 deltakere:
kr 550,- per deltakerDersom du ønsker å vite mer om SKIL kvalitetsseminar, kontakt oss på e-post: kontakt@skilnet.no
-
Hva er relevante læringsmål for dette seminaret?
FKM LM-32
Selvstendig kunne formulere gode, søkbare spørsmål fra egen praksis, gjennomføre søk i relevante kilder, kritisk vurdere forskningsgrunnlaget ved hjelp av sjekkliste, og bruke konklusjonene til å forbedre egen praksis (kunnskapssirkelen).FKM LM-42
Kunne anvende forbedringskunnskap til å forbedre klinisk praksis, pasientforløp og/eller administrative arbeidsprosesser på egen arbeidsplass.FKM LM-46
Forstå ansvaret som legespesialist i ivaretakelsen av lovlighet, forsvarlighet, standardisering og god praksis.FKM LM-59
Kunne beskrive sammenhengen mellom egen arbeidsplass, andre deler av helse- og omsorgstjenesten og samfunnet forøvrig og diskutere hvilke roller ulike andre aktører kan ha for pasientgrupper spesialistens arbeid omfatter.FKM LM-72
Kjenne til hvordan organisering (arbeids/oppgavedeling og logistikk) påvirker kvaliteten i pasientbehandlingen.FKM LM-74
Ha kunnskap om internkontroll som lovpålagt styrings- og ledelsesmodell i helse- og omsorgstjenesten.ALM 001
Selvstendig kunne sikre faglig forsvarlighet av egen, klinisk praksis.ALM 002
Kunne evaluere styrker og begrensninger i egne kunnskaper og ferdigheter, og selvstendig kunne veilede kolleger i tilsvarende evaluering.